blog img

Menfez Çeşitleri

Menfez çeşitleri havalandırmanın sorunsuz ve sağlıklı şekilde işleyebilmesi için önemlidir. İç ve dış ortam arasında hava akışını sağlayan bu ürünler, sağlıklı yaşam alanları oluşturmak açısından tercih edilmektedir. Dikdörtgen, kare ve yuvarlak formda bulunmaktadır. Havalandırma kanallarına, duvar ve benzeri alanlara monte edilerek hava sirkülasyonun oluşmasını sağlarlar.

Menfez Ne İşe Yarar?

Menfez çeşitleri talep edilen yönde havanın giriş ve çıkışını sağlayan ürünlerdir. Kapak ya da portatif kanallar taşıyan bu ürünlerin temel kullanım amacı temiz havanın içeriye alınması, kirli havanın ise dışarıya atılmasını sağlamaktır. Böylece ortamda ihtiyaç duyulan oksijen ihtiyacının karşılanmasını sağlarlar. Aynı zamanda doğalgaz başta olmak üzere sağlık açısından riskli olabilecek uçucu gaz türlerinin de menfezden dışarıya atılması mümkündür. Bu kapsamda genel anlamıyla mutfak ve banyo gibi alanlarda kullanılsalar da havalandırma sistemlerine entegre edilerek hava giriş ve çıkışı istenen noktalarda kullanılabilirler. Bu sayede ortamdaki istenmeyen kokuların da giderilmesine yardımcı olurlar.

Menfezler
Menfezler

Menfez Kullanım Alanları

Havanın istenilen yöne doğru giriş ve çıkışını sağlayan bu ürünler sabit veya açılır kapanır yapıda bulunabilirler. Kanalların aralıklarının ayarlanabilmesi hava akış miktarının da istenildiği gibi ayarlanmasına yardımcı olur. Havanın yönü ve şiddetinin de ayarlanabilmesi ürünleri ergonomik hale getirir ve böylece kullanıcıların sorunsuz şekilde kullanmalarını fırsat verir. İstenilen zaman tek bir hareket sayesinde havanın yönü değiştirilebilir ve talebe bağlı olarak sistem tamamen kapatılabilir. Ortamın havasız olmaması, kötü kokuların dışarıya çıkması, gaz zehirlenmeleri gibi durumların önüne geçilmesi gibi menfezler pek çok amaçla kullanılırlar. Ayrıca fileli olan modeller ortama böcek ve benzeri canlıların da girişini engellemektedir. Yabancı maddelerin de girişini engellemeleri sayesinde sağlıklı ve konforlu yaşam alanları oluştururlar.

Yaşam alanlarının sağlıklı ve güvenli olmasına yardımcı olan bu ürünler kapak ve kanal detayları ile birlikte farklılık taşımaktadır. Ergonomik yapıları ile birlikte havalandırma sistemine veya ihtiyaca uyum gösteren çeşitler aynı şekilde farklı malzeme seçenekleriyle de bulunmaktadır. Genellikle metal, krom, çelik, alüminyum malzemeden üretilen çeşitleri bulunmaktadır. Bu sayede kullanılacak alanın ihtiyaçları ve estetik tasarımıyla da uyumluluk gösterirler.

Havalandırma Menfezi
Havalandırma Menfezi

Sadece üretilen malzeme çeşitliliği açısından değil aynı zamanda yaşam alanlarının ihtiyacının karşılanması için özel olarak üretilen menfezler de bulunmaktadır. Örneğin klimalar için özel olarak tasarlanan menfezler klimanın içeriden dış kısma doğru çekilmesi gereken havalandırmanın doğru şekilde uygulanmasını sağlar. Şömine menfez çeşitleri ise ısı kaynağı ve nemden etkilenmeyecek yapıları ile güvenli bir kullanım sağlamaktadır.

Şömine, klima ve baca menfezi çeşitleri uzun ömürlü kullanım sağlamaları için paslanmaz yapıdaki materyallere sahiptir. Ayrıca uzun dikdörtgen yapıda olan bu ürünler istenilen zaman açılıp kapanmaya da izin verirler.

Menfez
Menfez

Havalandırmayı Kolaylaştıran Menfez Çeşitleri

Farklı özellikler ile bulunan menfez çeşitleri talep edilen havalandırma kalitesinin ortamda sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Menfezler doğrudan havalandırma sistemine entegre edildiğinde kanallardan hava giriş ve çıkışının gerçekleşmesini sağlarlar. Bunun yanında genel havalandırma kısımlarına, cam, apartman boşluğu gibi alanlara da kurularak doğal havalandırma için kullanılabilirler. Kanalİst Havalandırma tarafından menfez ihtiyaçlarının doğru şekilde karşılanması için sunulan menfezler dayanıklı yapıları ile uzun ömürlü kullanım sunarlar. Farklı ölçülerde üretilebilen bu ürünler için projeye uygun menfez bulmak kolaydır. Aynı zamanda standart ölçülerin yanında projeye özel olarak üretim de yapılabilir. Genelde kendi başlarına istenen ihtiyacı karşılayan bu ürünlerin, elektrik motoru ile uzaktan kontrol edilecek şekilde entegrasyon seçenekleri de bulunur. Bu sayede kullanıcıya daha fazla kolaylık sunan özelliklerden yararlanmak mümkündür.

Yorum Yap