- Kanal İstanbul Havalandırma
- Kas 17, 2022
- Havalandırma Sistemleri
Karbon Filtre Kullanım Alanları
Karbon filtre kullanım alanları havalandırma talebinin yüksek ve kaliteli olduğu alanlardır. Karbon filtre havadaki gaz moleküllerini yakalayarak hapsetmektedir. Zararlı gazların geçişini engellediği için özellikle zararlı gaz salınımı olan yerler için idealdir. Bunun yanında kötü kokuların da acil olarak giderilmesi yerlerde yine başarılı sonuçlar verir.
Karbon Filtre Nedir?
Karbon filtre kullanım alanları için sistemin nasıl çalıştığını bilmek yararlı olacaktır. Filtrede yer alan karbon gaz moleküllerini, kötü ko0kuları yakalayarak içinde hapsetmektedir. Böylece ortamdaki zararlı gaz ve kötü kokuların giderilmesi için başarılı sonuçlar verir. Havalandırma sistemlerine ilave olarak takılan bu filtre sistemi verimlilik ve hava kalitesinde sağladığı iyileşme ile birlikte fark yaratır.
Genellikle havada uçuşur halde bulunan organik bileşiklerin filtrelenmesi için bu sistem kullanılabildiği gibi aynı zamanda kötü kokuların giderilmesinde de yardımcı olurlar. Fakat küf ve nem gibi moleküllerin havadan ayrılması için tercih edilmezler. Kanal İstanbul Havalandırma tarafından sunulan karbon filtreler hava kalitesinin iyileştirilmesi için yardımcı olurlar.
Karbon Filtre Nerelerde Kullanılır?
Karbon filtre kullanım alanları sağladığı yararlar ile oldukça geniştir. Yapısına ve kullanıldığı havalandırma sistemine göre farklı isimler alan karbon filtreler şu alanlarda yarar sağlar;
- Kompakt filtre; hastane, bilgisayar odaları, enerji santralleri, gıda işleme merkezleri, nükleer sanayi gibi alanlarda kullanılabilir.
- Hepa Ulpa filtre; kimyasal ve ilaç depoları, mikro elektrik üretimi yapan yerler, ameliyathaneler gibi hava kalitesinin çok iyi ve steril olması gereken alanlarda kullanılırlar.
Rulo filtre; mutfak davlumbazlarında, fan coillerde, hava koşullandırma sistemlerinde kullanılır.
- Torba filtre; hastaneler, kimya tesisleri, ilaç fabrikaları, elektrik sanayisi gibi yüksek kalite ve verimlilikte çalışacak alanlarda kullanılmaktadır.
- Krom filtre; gemi, fabrika, inşaat alanları, madenler, farklı yakıt ve kimyasalların filtrelenmesi gereken alanlarda kullanılmaktadır.
- Hidrolik filtre; inşaat alanları, gemi, maden gibi alanlarda kullanılan hidrolik ve pnomatik yapıdaki havalandırma sistemlerinde kullanıma uygundur.
- Aktif karbon filtre; ofis binaları, bekleme salonları, gıda üretim alanları, toplantı odaları, kimyasal ilaç ve gıda sanayi gibi alanlarda kullanılmaktadır.
Karbon filtrelerin ömrü kullanım sıklığına ve havalandırma sistemine göre değişebilir. Genel olarak ise ömürleri 6 ile 12 ay arasındadır.